Palmilehemaal

vamos a la playa oh o-o-o-oh

teisipäev, märts 14, 2006

La vida es un carnaval

Päikeselised tervitused, nüüd natuke karnevalist, siinsest elukallidusest ja muust, mis viimasel ajal silma ja hinge jäänud.

Eelmisel nädalavahetusel sai lõpuks läbi karneval, mis kestis kuu aega. Jah, lugesite õigesti, kuu aega lakkamatut pidu! Peamiselt toimus üritus Santa Catalina pargis ja linna ühel peatänaval Meza y Lopezil. Oli ka suur lava, kus esinesid erinevad esinejad nii Hispaaniast kui mujalt, enamasti ikka kohalikud artistid. Väga naljakas on siin see, et kõik tuntud laulud, mida meie teame inglise keeles on siin tehtud hispaaniakeelseteks...ja kui mõni inglisekeelne esineja ütleb: „Put your hands up in the air!”, siis inimesed ei saa aru :D. Karneval on siin nii tähtis, et kanaari televisioonil on iga päev toimuvast otseülekanne ja üks teisipäev oli sellepärast isegi koahlik püha(tööle minema ei pidanud). Telekast suurt muud ei näinudki kuu aega, kui kirevates riietes kohalikke, kes meenutasid rohkem kosmonaute kui lauljaid. Alguses tundus kõik ikka väga naljakas, hiljem harjusime ära ja oli päris lõbus.
Kogu karnevali kõige tähtsam osa on ümberriietumine. Paljud mehed riietavad end naisteks, on isegi eraldi üritus, millel nimeks Drag Queen. Meestest saavad naised! Võrksukkade alt paistvad tumedad jalakarvad ja tõmmud mehed, kes kõnnivad kõrgetel kontsadel…..Võite ette kujutada milline hirmus vaatepilt! Oli ka väga originaalseid ja naljakaid kostüüme. Üks suur meestekamp oli end maskeerinud inglise jalkafännideks. Umbes kell 6 õhtul viskas üks neist, keset liiklust täis tänavat pikali , et teised teda "peksma" hakkaksid. Ja kogu linn arvestab sellega, ei ole mingit paanikat, mis siis, et bussid umbes kolm korda aeglasemalt liiguvad kui tavaliselt. Linnatransport on üldse väga aeglane, siin elades on auto hädavajalik!
Kostümeerimine käis peaaegu iga päev ja linn oli pidulisi täis. Noored, vanad, korralikud inimesed ja joodikud …. ma ei ole kohanud ühtki kohalikku, kes karnevalil ei käinud. Ja igaks korraks ikka uus riietus. Iseenesest väga kift komme, aga eestlasel ikka lõpuks tekib tunne, et….no kaua võib. Karnevalil sai käidud päris mitu korda, aga kostümeeritult vaid korra, koos teiste erasmuslastega. Nüüd on karneval siin Las Palmasel selleks korraks lõppenud, aga saare lõunaosas just algas, lõunasse sõidab autoga umbes 40 minutit ja paljud kohalikud käivad nädalavahetusel seal pidutsemas:D

Natuke hindadest…..Võrreldes teiste Euroopa riikidega siin elu väga kallis ei ole. Eestis on ikka veidi odavam, aga mitte meeletult. Toidupoes saab üsna odavalt hakkama kui tahtmist on, riided on odavamad kui Eestis, sest pidevalt on allahindlused. Korteriüür on see, mis kõvasti kallim on ja väljas söömas ka ei käi. Klubides ja pubides on joogid võrdlemisi odavad. Üliõpilaste seas poppides kohtades saab õlle( 0.33 liitrit) 1 või 1.50 euroga. Paremad õlled muidugi on kallimad. Cubata (rum ja coca), maksab enamasti umbes 2.50 eurot, kohv 1.50. Klubides piletit enamasti ei ole, juhul kui ka on, siis näiteks maksad 5 eurot ja selle eest saad ühe joogi. Seega kõik käivad palju bubides ja klubides pidutsemas. Eestlase esteetikameelele on muidugi kohad veits räpasemad kui harjunud oleme, aga sellega harjub ja tegelikult pole hullu midagi. Hispaania muusika ruulib igal pool…