Palmilehemaal

vamos a la playa oh o-o-o-oh

pühapäev, märts 19, 2006

el/la mar

Pajatan teile natuke merest.
On huvitav, et hispaaniakeelne „mar” on kahepalgeline: kui kasutada tavalise nimisõnana, on see meessoost (el mar), kui aga piltlikult/kujundlikult, on naissoost (la mar). Minu pilgu läbi on ta siin oma jõulisuse tõttu pigem mehine.

Neljapäeval olid Las Canterasel mega suured lained. Kaldal võttis veits jahedaks, aga kui vette sai ja paar õnnestunud otsa sõidetud, harjus ära. Tagumiste breaking pointide juurde meid veel ei lasta. Praegusi oskusi arvestades ei tikugi, sest seal kogeks vist aint tsentrifuugi mõnusid. Eks ole alguse asi, aga füüsiliselt on see ikka kõva trenn. Pole meres kunagi nii kaua järjest olnud - ligi poolteist tundi. Kuna pidevalt on tegevust, siis külmatunnet ei teki. Lühike kallipso hoiab keha soojas. Veetemp on u 18-20 kraadi.

Eile (laupäeval) käisime taas Cemi ja Hannaga Maspalomases. Ilma poolest on lõunarannik tasemel: seal paistab peaaegu alati päike. Mp on üks kontrastide pesa: siin naabrustavad kõrb ja meri, selge laotus ja pilved, lauge maapind ja mäed, turistid ja kohalikud. Pudipoest ostsime kambapeale odava vuffel bodyboardi ja seadsime sammud düünide poole.

vastandid